fredag 25 april 2014

Faster Siri fyller 100 år






                                                                          Siri

Den 16 april 2014 var det dags för faster Siri att fylla 100 år. Detta firades med ett hejdundrande kalas. Siri var som vanligt fin, hennes kritvita hår låg i luftiga lockar, och hon hade en rosa blomma i håret.

Vi var säkert 80 gäster som kommit för att gratulera Siri. Hennes tre barn och åtta barnbarn var alla där liksom hennes 13 barnbarnsbarn. En hedersgäst var naturligtvis Siris syster Margit. 



                                                                    Margit



Av syskonbarnen var det bara Edits och Gustavs barn som fattades.






Siri uppvaktades med massor av vackra blommor. Barnen sjöng, och Slätthögs nyligen pensionerade präst Christian Braw talade. Det gjorde också mohedaprästen Daniel Sjöö, och den nytillträdda slätthögsprästen Heidi Sydmark uppvaktade från Slätthögs socken med boken ”Slätthög-en socken i färg”.






Under eftermiddagen hann vi också med att se på en film där Siri intervjuades om sin skolgång i Gamleboda skola på 1920-talet. Det kom telegram från Karl Gustav och Silvia. Tyvärr var deras namn skrivna på maskin. Dessa telegram borde kungen själv ta sig tid att personligen underteckna.  Om inte han har den tiden kan hovet sluta skicka ut dessa kopior. Detta är min personliga uppfattning.




                                                 Överdelen på kungatelegrammet är riktigt fin 

Så var det dags för kaffe. Och födelsedagstårtan var enorm, den var i tre våningar och väldigt pampig, precis som det anstår en 100-årskalastårta.  











Tisdagen den 14 april 2014 hade Smålandsposten ett helsidesreportage om Siri Elm.